ASIANTUNTIJAT

Liselotte Labbas

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, 

valmentaja

Ihminen kestää paljon ja sopeutuu moneen
tilanteeseen. Mutta välillä

helpottaa, kun saa selvittä ajatuksiaan
ulkopuolisen kanssa ja löytää

sitä kautta ratkaisuja ongelmiin.

Muutto uudelle paikkakunnalle, epävarma
työtilanne, ristiriitoja
perheessä tai työpaikalla, juurettomuus,
ulkopuolisuuden tunne,

jaksaminen koetuksella, jatkuva stressi – tässämuutama esimerkki siitä, mistä
lyhytterapeutin kanssa voi puhua.

Keskustelu onnistuu joko puhelimitse,
verkossa tai kasvotusten
(Helsingissä), suomeksi, ruotsiksi tai
englanniksi.

Ensimmäinen 45 min on ilmainen.
Anna minun auttaa sinua.
liselotte.labbas@gmail.com,   p. 040 820 1550

Anu Hame

Ideoin & kehitän brändejä, palveluja ja markkinointiviestintää. Laitetaan kaikki uusiksi tai tehdään pieni, taktinen kamppis.

Olen markkinointiviestinnän asiantuntija, konseptisuunnittelija, copywriter. Teen suunnittelua, strategioita ja tuotantoa. Ideoin ja kehitän digitaalisia palveluja, brändejä ja markkinointiviestintää – mieluiten kaikkea tätä yhtä aikaa ja kädet savessa toteuttaen.

Hyödynnän aina asiakkaan aiemmin tekemää työtä ja kehitän jo olemassa olevan pohjalta:

 • Tarinoita ja brändejä, tekstejä ja tiedotteita
 • Liiketoimintaa edistäviä palvelukonsepteja
 • Markkinointia ja mainontaa
 • Digitaalisia palveluita asiakaspalvelun työkaluiksi tai sisäiseen käyttöön (ymmärrän myös taustajärjestelmiä)
 • Markkinointi- ja viestintästrategioita.
Mitäs tehdään?

040 511 4195, anu.hame@gmail.com

Alma Sipilä

Olen mm. laulaja-lauluntekijä, sanoittaja, säveltäjä, psykologi, kirjoittaja, luennoitsija ja luova yrittäjä henkeen ja vereen. Mutta kaikista eniten olen rakastaja. Rakastan meitä ainutkertaisia ihmisiä, ainutkertaisia tarinoitamme ja lauluja, useimmiten, lähes aina, näistä kahdesta syntyviä.

Uskon ihmisen kykyyn löytää, ei yksin, mutta itseensä luottaen yli kaikkien muiden äänten, omat oikeat vastauksensa, loputtomasti.

.

Jorma Kuitunen

HTT, TM
Asiantuntijatuella vaikuttavuutta
kehitysyhteistyöhön ja kotoutumiseen

Eri kulttuurista tulevien ihmisten kohtaaminen on pitkään kuulunut elämääni. Olen ollut mukana maahanmuuttajien ystäväperhetoiminnassa Suomessa. Sittemmin vastasin Irakin pakolaisten elämänhallintaa tukeneesta kehitysyhteistyöhankkeesta Jordaniassa.

Kotimaahan palattuani olen toiminut kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyön asiantuntijatehtävissä ja opiskellut alan maisteritutkinnon. Toiseksi olen suuntautunut monikulttuurisuusvalmiuksia ja maahanmuuttajien kotoutumista edistävän toiminnan tukemiseen järjestöissä, seurakunnissa ja julkisorganisaatioissa.

Osuuskuntayrittäjyys on minulle tapa räätälöidä asiantuntijapalveluita juuri sinun järjestösi tai organisaatiosi tarpeisiin kahdella päätoiminta-alueella:

 • Kehitysyhteistyö
 • Maahanmuuttajien kotoutumisen edistäminen

Taustani yhteiskuntatieteilijänä on luonut valmiuksia tutkivaan ja kehittävään konsultointiin näissä molemmissa. Annan mielelläni myös mentoroivaa jaksamisen tukea ulkomailla työskenteleville avustustyöntekijöille ja paluushokkia pehmentävää vertaistukea kotimaahan palaaville.

Kun pohdit kehitysyhteistyön tai monikulttuurisen työn koulutus-, arviointi- ja kehittämistarpeita – ota yhteyttä, niin saat lisätietoa asiantuntijapalveluista.

0400-686 391, jorma.kuitunen@gmail.com

Jaana Nyström

Sosiaalisen median kouluttaja Jaana Nyström on Suomen seuratuin yksityishenkilö. Pelkästään Google+ palvelussa Jaanalla on yli miljoona seuraajaa.

”Pitkä opasura sekä vankka matkailualan tausta siivittivät minut yrittäjäksi, some-maailma kutsui. Koulutan yrityksiä ja yhteisöjä somemarkkinoinnin sekä brändäyksen saloihin ja hoidan myös hyvin erilaisten asiakkaiden yritysviestintää sosiaalisessa mediassa. Varsinkin pienyrittäjille on tärkeää tietää, kuinka omalla työpanoksella voi saada paljon näkyvyyttä, ilman suuria markkinointikuluja.”

Koulutukset myös etänä Googlen Hangouts videopuhelussa, helppoa kuin heinänteko! Osallistujat voivat olla vaikka eri puolilla maailmaa.

0505460534, jaana@gplussa.fi, http://google.fi/+JaanaNyström

MARJAANA HERLEVI

Yksilöllistä valmennusta sinulle, joka kaipaat suuntaa elämääsi ja uraasi positiivisen psykologian ja ratkaisukeskeisyyden avulla.

”Autan ihmisiä näkemään vahvuutensa ja keskittämään voimavaransa juuri siihen, mikä palvelee oman näköistä elämää. Työskentelen sekä nuorten että aikuisten kanssa. Kannustan, kuuntelen ja autan löytämään oikeita reittejä omalla urataipaleella.
Olen opinto­-ohjaaja, elämäntaidonvalmentaja, sosiaalikasvattaja, esiopettaja ja draamapedagogi. Käytän työssäni mm. enneagrammia sekä Reissin Motivaatioprofiilia ja olen hyvin innostunut työstäni. Yritykseni Urataival on opinto-ohjaukseen, valmennukseen, koulutukseen ja konsultaatioon painottunut yritys, joka on perustettu vuonna 2011.”

www.urataival.fi
044 508 0808, info@urataival.fi

Leena Saha

Ohjaustoiminnan artenomi, kiinalaisen lääketieteen ammattilainen, joogan ja taideterapeuttisten menetelmien ohjaaja.

Ihmisen ymmärtäminen ja auttaminen on ollut opintojeni ja elämänvalintojeni keskeinen teema niin Suomessa kuin ulkomaanvuosinakin. Näistä etsinnöistä ja oivalluksista syntyi yritykseni YogArt, jossa yhdistän kehollisia ja taiteellisia menetelmiä.

Ohjaan ja koulutan monenlaisia ryhmiä huumekuntoutujista joogaopettajiin. Taideterapeuttiset menetelmät luovat siltoja ihmisten välille; ne paljastavat sisimpäämme ja mahdollistavat myös vaikeista asioista puhumisen. Jooga puolestaan vahvistaa ja venyttää niin kehoa kuin mieltäkin. Kiinalainen lääketiede tarkastelee ihmistä kokonaisvaltaisesti. Luennoillani selostan käytännönläheisesti, miten kukin voi ymmärtää kehonsa viestejä ja hoitaa omaa terveyttään parhaalla tavalla. Lisäksi koulutan myös itsensä työllistämisestä omaa tarinaani taustalla hyödyntäen.

leena@yogart.fi

www.yogart.fi

Heini Amiina Sirén

Heini Amiina Sirén

Jokaisella ihmisellä on erityisiä vahvuuksia ja osaamista. Ne ovat voimavaroja, jotka tukevat selviämistä haasteellisissa elämäntilanteissa.

Työyhteisösovittelija, monikulttuurisen työn asiantuntija, kouluttaja ja konsultti, kognitiivinen lyhytpsykoterapeutti, Master of Social Services (sosionomi YAMK). Työkielet: suomi ja englanti.

Sovellan monikulttuurisen sosiaalityön kokemusta, terapeuttista koulutusta sekä trauma- ja kriisityön osaamistani voimavarakeskeisesti. Rohkaisen yksilöitä ja ryhmiä tunnistamaan vahvuuksiaan ja ottamaan niitä käyttöön elämänhallintansa tueksi uusissa ja haastavissa elämäntilanteissa. Kokemusta on myös monikulttuurisen työyhteisön sovittelusta.

OSAAMISALUEITANI OVAT mm.:
• kouluttaminen
• työyhteisösovittelu
• psykososiaalinen tuki, mentorointi ja vakauttavat ryhmät
• kognitiivinen lyhytpsykoterapia
• paluumuuttajien ja maahanmuuttajien palveluohjaus
• pakolaisten ja maahanmuuttajien kotoutumisen tukeminen

KOULUTUSPAKETIT:
• Maahanmuuttajien parissa työskenteleville työntekijöille yksityisellä, julkisella ja kolmannella sektorilla.
• Paketit ovat räätälöitävissä myös maahanmuuttajille.
• Kulttuuriorientaatio-valmennusta kansainvälisille opiskelijoille ja maahanmuuttajia työllistäville työnantajille.
• Terapeuttiset pienryhmät ulkomaille töihin lähteville (sisältäen kulttuuriorientaation).
• Työyhteisösovittelu soveltuu hyvin myös ennaltaehkäisevänä ja voi tukea esim. pelisääntöjen luomisessa.

heini.amiina@gmail.com

Basile Dolibeau

Basile Dolibeau

Pyörähuoltaja

Tervetuloa pyöräkorjaamo Tre Cycleen!
– Tuo pyöräsi huoltoon tai korjattavaksi – Myynnissä käytettyjä pyöriä – Myymme myös longboardeja! – Vuokrattavana sähköpyöriä – Työpajoja pyöränkorjauksesta & huollosta
Avoinna ti-pe klo 11:00-17:00, la 11:00-15:00 Satamakatu 10, Tampere
Pyörähuolto Tre Cycle Puh: 045-6498087 Pyorahuolto.trecycle@gmail.com

Basile Dolibeaun toimenkuvaan kuuluu pyörien korjaus ja huolto sekä kunnostettujen pyörien myynti.

”Pispala Re-Cycle on nimensä mukaisesti kierrätys- ja upcycling-henkinen, asiakaslähtöinen yritys. Erikoisuutena ovat kotikäynnit, eli käyn asiakkaan luona korjaamassa pyörän.

Olen kiinnostunut yhteistyöstä muiden yrittäjien kanssa. Voisimme järjestää yhdessä tapahtumia tai voin ottaa liikkeeseeni myyntiin upcycle- tai polkupyöräteemaan sopivia tuotteita.”

Jenni Kallionsivu

”Muokkaan hyvistä ideoista menestysprojekteja”

Hyville ideoille löytyy rahoitusta, mutta hakuprosessi voi tuntua vaikealta.

Hankehakemusten ja ­raporttien kirjoittaminen on mielestäni mahtavaa. On ilo auttaa muokkaamaan ideoista konkreettisia suunnitelmia, hyviä hankehakemuksia ja viimein tuloksellista toimintaa.

Ulkomaankokemukset ovat tuoneet näkemystä, jota voin hyödyntää erilaisissa projekteissa. Tunnen myös hyvin kulttuuri-­ ja hyvinvointialan hankemaailmaa.

Erilaiset hankehakemukset voivat vaikuttaa pelottavalta kysymysviidakolta, jota on vaikea lähteä käsittelemään. Joskus taas kokenutta konkariakin vaivaa aikapula. Silloin kannattaa pyytää apuun hankkeistamisen asiantuntija, joka puhuu suomen, viron ja englannin lisäksi myös sujuvaa kapulakieltä… mutta vain silloin kun se on ehdottoman välttämätöntä.

Homma toimii näin: juttelemme ideastasi, jolle haluaisit hakea rahoitusta säätiöiltä, apurahaohjelmista tai muilta tahoilta. Autan arvioimaan, saako idealle rahaa ja jos haluat, autan kirjoittamaan hakemustekstiä ja muotoilemaan budjettia. Jo parissa tunnissa voidaan saada ideoita liikkeelle. Keskustelu kokeneen hankkeistajan kanssa auttaa näkemään omat vahvuudet ja mahdollisuudet.”

+358 45 105 881 5, jenni.kallionsivu@paluu.fi

Sointu Lanki

Osuuskunta Paluun hallituksen puheenjohtajana olen kiinnostunut uusista yhteistyökuvioista ja mahdollisuuksista, joita tämä toiminta­-alusta tuo tullessaan.

Koulutan kokemuksella ja inhimillisellä otteella. Tarjoan omat verkostoni kurssilaisten käyttöön.Päätoimialoinani ovat koulutus, konsultointi ja ohjelmatuotanto.

Haluan olla mukana paluumuuttajien ja ulkosuomalaisten palveluiden kehittämisessä. Osuuskunta tarjoaa verkostoja, tuloksia tuovaa yhteistyötä sekä mahdollisuutta tunnistaa oma osaaminen ja sitä kautta ideoida tai kehittää omaa liiketoimintaa. Yrittäjyys on potentiaalinen vaihtoehto monelle paluumuuttajalle. Yrittäjäohjaajana/mentorina olen saanut olla todistamassa monia menestystarinoita.”

.

Kaija Alila

Viestintäyrittäjä, kääntäjä, FM

Vieraat kielet ovat joskus hankalia ymmärtää, mutta välillä tuntuu, että suomen kieli se vasta kimuranttia onkin. Vaikka tekstiä saisi aikaiseksi, ajatus saattaa silti olla kateissa. Rautalangasta vääntämiselle olisi usein tarvetta!

Olet ehkä paluumuuttaja tai aina Suomessa asunut, mutta sinulla on varmasti kokemusta siitä, että ”selvä suomen kieli” ei aina olekaan itsestäänselvyys.

Oletko tuhlannut aikaasi sähköpostikeskusteluun tärkeästä aiheesta ilman, että asiat tuntuivat oikeasti etenevän? Oletko jättänyt ostoksen tekemättä, kun tuotekuvauksessa ei kerrottu olennaisia asioita?

Tarvitsetpa sitten käännöksiä tai apua suomenkielisiin teksteihin, minä voin auttaa. Selkeytän tekstisi ja kirkastan ajatuksesi. Autan sinua kertomaan, mistä tekstissäsi oikeasti on kyse. Sinä säästät aikaa ja vaivaa.

Käännöksiä teen saksasta, englannista ja ruotsista suomeksi. Olen myös auktorisoitu kääntäjä kieliparissa saksa-suomi. Jos tarvitset käännöksen vaikkapa kauppakirjalle tai avioliittoasiakirjalle, tässä on tekijäsi.

kaija@selkea.fi, 041 502 7909
http://www.selkea.fi

Ella-Maria

Lännenratsastusvalmentaja

Olen Ella-Maria,lännenratsastusvalmentaja Etelä-Pohjanmaalta, tarjoan monipuolisesti hevosten koulutuspalveluita kaikentasoisille ratsukoille, nuorista hevosista jo kokeneempiin sekä ongelmatapauksille.

Olen oppinut monelta eri valmentajalta alkuun Suomessa (Katja Vanhatalo ja Meeri Simula) sekä myöhemmin Saksassakiertäen eri valmentajien luona töissä (apulaisvalmentajana) sekä valmentauduin työn ulkopuolella omalla hevosellani.

Tässä tärkeimmät valmentajani: Michael Saupe, Isabelle Gessinger, Anna Gürlich, Guy Zemah, Philipp Martin Haug, Stephan Rohde, Mark Shaffer sekä Rolf Peterka.

Kilpailin myös Saksassa ja päälajini ovat Reining, Ranch Riding, Trail sekä Western Riding.

Hevoset ovat olleet elämäntapani lapsesta saakka ja yhteys niihin on luonnollinen.

Haluan että hevosilla säilyy rentous ja hyvä yhteistyökyky ja pyrin löytämään aina kullekin hevoselle sopivan tavan uudenoppimiseen jotta se olisi selkeä ymmärtää.

Omaa ammattitaitoani pidän yllä valmentautumalla säännöllisesti ulkomailla lajin rautaisilla ammattilaisilla.

Tarjoan hevosille koulutuspaikkoja Kurikassa sekä kierrän valmentamassa ryhmiä ympäri Suomea.

MINNA HYYTIÄINEN

Monipuolinen projektiosaaja

Olen myyntihenkinen hallintotieteiden maisteri (julkisoikeus), jolla on tiukka osaaminen myös tiedotuksesta ja viestinnästä sekä kulttuurintuottamisesta.

Koska omasta paluustani on jo aikaa, minulla on laajat verkostot myös Suomessa: erityisesti kirja-alan toimijoihin (järjestän kirjallisuustapahtumia), yhteiskunnallisiin päätöksentekijöihin sekä mediaan. Olen käytettävissä erilaisiin tiedotus- ja markkinointiprojekteihin (ml. sosiaalisen median toimittajaksi erilaisiin tapahtumiin).

Toimin Yhteiskunta-alan korkeakoulutetuissa sekä sen paikallisosastossa Pirkanmaalla. olen kasvanut pienessä perheyrityksessä – asiakaspalveluasenne on selkäytimessä.

Kielitaito suomi, saksa, englanti, ranska, ruotsi – ulkomaankokemus Sveitsi, Belgia, USA.

minna.m.hyytiainen@gmail.com
+358 500 907 157

Jenna Luoto

“Meissä jokaisessa on luovuutta. Joskus tarvitsemme kanssakulkijan ja ripauksen avointa mieltä löytääksemme itsestämme ne vahvuudet, jotka meillä jo ovat. Uskon, että luovuuden avulla voi oppia itsestään ja ammentaa voimavaroja haastaviin hetkiin.”

Olen hyvinvointialan ammattilainen, joka uskoo taideperustaisten menetelmien hyväätekeviin vaikutuksiin. Koulutukseltani olen kulttuurialan ohjaustoiminnan artenomi (AMK) sekä visuaalinen markkinoija. Työ- ja opiskelujaksoni ulkomailla ovat laajentaneet ammatillista näkemystäni ja vahvistaneet uskoa kansainvälisen yhteistyön merkittävyyteen. Omien kansainvälisten kokemusteni pohjalta haluan olla kehittämässä palveluja Suomessa niin paluu- kuin maahanmuuttajillekin.

Työkielet: suomi ja englanti

Yksilö- ja ryhmänohjaus erilaisille kohderyhmille:

 • Taidelähtöinen ryhmätoiminta (erityisesti kuva- ja sanataiteen hyödyntäminen)
 • Taidelähtöinen yksilöohjaus (terapeuttiset prosessit, voimavarakeskeinen työskentely)
 • Pienryhmätyöskentelyä esim. työyhteisöille
 • Käsityö- ja kuvataidemenetelmien ohjaaminen, esim. mosaiikki, kuvataide, sanataide, kierrätysmateriaalit, ompelu, valokuvaus, luova ilmaisu
 • paluumuuttajien ja maahanmuuttajien kotoutumisen tukeminen (yksilö ja/tairyhmätyöskentely).

Toiminta on asiakaslähtöistä ja huomioi asiakkaan tarpeet yksilö ja/tai ryhmäkohtaisesti. Työskentely pohjautuu asiakkaan omien vahvuuksien etsimiseen ja tunnistamiseen, sekä kokonaisvaltaisen hyvän olon tukemiseen.

Visuaalinen markkinointi, menekinedistys:

 • Esillepanot ja myymäläsomistukset
 • Ikkunasomistusten suunnittelu ja toteutus
 • Myymälä- ja toimitilasuunnittelu ja kehittäminen
 • Kampanjasuunnittelu.

Ota yhteyttä ja kysy lisää: luotojenna@gmail.com

Lari Junkkari

Olen työyhteisövalmentaja, kouluttaja ja tietokirjailija, taustaltani
teologi, hahmoterapeutti ja NLP Master Practitioner.

Palvelujani tarjoan sekä ryhmille että yksilöille. Toimin sekä
coachingin että työnohjauksen otteella.

Osaamista minulla on mm. seuraavista teemoista:
– Viisas työyhteisö; viisas johtaminen ja esimiestyö
– Työn tarkoitus ja merkitys
– Työelämän arvot ja eettisyys
– Aikuisuus ja ammatillisuus työotteena
– Vuorovaikutustaidot ja palautekulttuuri
– Parempaa tiimityötä

Olen myös valmis pohtimaan elämän ja ihmisenä olemisen isoja
kysymyksiä, myös terapeuttisella otteella.